Doprava ZDARMA nad 799 Kč

Vše, co víme o hře GTA VI

Datum 29.března 2024

Fanoušci série Grand Theft Auto se konečně dočkali. Po dlouhých letech čekání a spekulací Rockstar Games odhalili první trailer k vysoce očekávané hře GTA VI. I když trailer ukazuje hru spíše v kinematografickém stylu, potvrdil řadu důležitých informací, o kterých se dosud jen spekulovalo. ZDE můžete zakoupit produkty herní série GTA

Vydání a platformy

GTA VI by mělo vyjít někdy v průběhu roku 2025, a to exkluzivně pro konzole nové generace PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Přesné datum vydání zatím nebylo stanoveno, ale podle některých náznaků by to mohlo být ve 2. nebo 3. čtvrtletí 2025.

Příběh a zasazení

Hra nás zavede zpět do oblíbeného Vice City, které bude součástí nového fiktivního státu Leonida. Hlavní postavou bude poprvé v sérii žena jménem Lucia. Spekuluje se, že po jejím boku se objeví i mužský protějšek Jason. Jejich příběh by mohl připomínat moderní Bonnie a Clydea.

Mapa a lokace

Mapa GTA VI bude opravdu rozsáhlá. Kromě Vice City nabídne i další části státu Leonida. Mezi potvrzené lokace patří oblast Gator Keys, která by mohla připomínat bažinatou krajinu Floridy. Celkově by mapa měla být výrazně větší než v GTA V.

Novinky v hratelnosti

Hra přinese řadu novinek a vylepšení v hratelnosti i grafice. Očekávat lze realističtější fyziku, propracovanější umělou inteligenci policistů, nové zbraně a předměty (např. možnost držet dvě zbraně naráz). Zajímavou novinkou bude basketbalový mód. Výrazně přepracovaný bude i herní engine.

Hudba a multiplayer

Nedílnou součástí GTA jsou rádiové stanice s licencovanou hudbou. V GTA VI se spekuluje o účasti hvězd jako Rihanna, Drake nebo Travis Scott. Samozřejmostí bude také online multiplayer, který naváže na úspěšný GTA Online.

Celkově GTA VI slibuje posunout sérii na novou úroveň. Fanoušci se mohou těšit na návrat do oblíbeného prostředí, poutavý příběh, rozsáhlou mapu a řadu novinek v hratelnosti. I když na vydání si ještě počkáme, už teď je jasné, že půjde o jeden z největších herních hitů příštího roku.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz