Doprava ZDARMA nad 799 Kč

Vše, co potřebujete vědět o Battlefield 2042

Battlefield 2042 je nejnovějším přírůstkem do legendární série stříleček z pohledu první osoby od studia DICE a vydavatele Electronic Arts. Hra nás zavádí do blízké budoucnosti, kde svět čelí bezprecedentním výzvám v podobě klimatických změn, nedostatku zdrojů a geopolitických konfliktů. Na pozadí tohoto chaotického světa se odehrávají epické bitvy mezi USA a Ruskem s využitím nejmodernějších zbraní a technologií. Produkty série Battlefield můžete zakoupit ZDE

Jednou z hlavních předností Battlefield 2042 je jeho rozsáhlý a propracovaný multiplayer. Hra nabízí sedm obrovských map zasazených do různých prostředí po celém světě, od pouští Kataru přes zamrzlé pláně Antarktidy až po futuristické velkoměsto v Jižní Koreji. Na každé mapě se může utkat až 128 hráčů v masivních bitvách plných destrukce, dynamického počasí a spektakulárních momentů. Nechybí ani ikonické herní módy jako Conquest nebo Breakthrough.

Novinkou v sérii je systém specialistů, kteří nahrazují tradiční třídy. Každý specialista má unikátní schopnosti, gadgety a vlastní příběh. Mezi ně patří například Maria Falck se schopností oživovat padlé spolubojovníky, Pyotr "Boris" Guskovsky s automatickým obranným systémem nebo Webster Mackay s harpunou a wingsuitem pro rychlý přesun po bojišti. Celkem hra nabídne 10 specialistů, které si hráči budou moci přizpůsobit pomocí zbraní a vybavení dle vlastních preferencí.

Dalším lákadlem Battlefield 2042 je nový mód Battlefield Portal, který hráčům umožňuje vytvářet a sdílet vlastní herní zážitky. V editoru můžete kombinovat mapy, zbraně, vozidla a gadgety z Battlefield 2042 i předchozích dílů jako Battlefield 1942, Bad Company 2 nebo Battlefield 3. Kreativitě se meze nekladou - můžete vytvořit třeba remake kultovní mapy z Battlefield 1942 s moderními zbraněmi nebo naopak retro verzi nové mapy s historickým arsenálem. Battlefield Portal má potenciál výrazně prodloužit životnost hry.

I když Battlefield 2042 nemá singleplayerovou kampaň, nabízí kooperativní mód Hazard Zone pro 4 hráče. V něm se squadra elitních specialistů infiltruje na bojiště s cílem získat cenná data a extrahovat se před nepřátelskými týmy. Jde o taktický a komunikačně náročný mód, který prověří vaše schopnosti týmové spolupráce.

Po technické stránce Battlefield 2042 těží z výkonu nové generace konzolí a pokročilých PC. Hra běží na vylepšené verzi enginu Frostbite a nabízí dechberoucí audiovizuální zážitek. Destrukce prostředí je realističtější než kdy dříve, počasí ovlivňuje dohlednost a pohyb, zbraně mají autentický zvuk a zpětný ráz. Na PC hra podporuje DLSS a ray-tracing pro ještě větší grafickou parádu.

Battlefield 2042 také přichází s řadou vylepšení v oblasti hratelnosti a uživatelské přívětivosti. Nový ping systém usnadňuje komunikaci a označování cílů, přepracovaná nabídka umožňuje rychlou customizaci zbraní za běhu, vylepšená fyzika a animace dodávají pohybu a střelbě na autentičnosti. Nechybí samozřejmě ani podpora cross-play mezi platformami.

 

 

Co se týče obsahu po vydání, DICE a EA slibují dlouhodobou podporu hry. V prvním roce nás čekají 4 sezóny s novými specialisty, zbraněmi, vozidly a mapami, to vše zdarma v rámci battle passu. Placený prémiový battle pass pak nabídne další kosmetické odměny. Můžeme se také těšit na pravidelné eventy, výzvy a komunitní akce.

Celkově vzato Battlefield 2042 působí jako ambiciózní a sebevědomý díl, který sérii posouvá vpřed po všech stránkách. Rozsáhlé bitvy, moderní zasazení, unikátní specialisté, kreativní portál, vylepšená hratelnost a audiovizuál - to vše skládá velmi lákavou kombinaci pro fanoušky military stříleček. Jestli DICE a EA dokáží naplnit veškerý potenciál hry a vyvarovat se problematického launche jako u Battlefieldu V, máme se na co těšit. Battlefield 2042 vyšlo 19. listopadu 2021 na PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz