Doprava ZDARMA nad 799 Kč

Nezastavitelný úspěch: Příběh nejprodávanější herní konzole všech dob

Od doby, kdy se poprvé objevila na trhu v 70. letech minulého století, se herní konzole staly nezbytným prvkem zábavy pro miliony lidí po celém světě. Mezi různými modely a generacemi jedna konzole vyniká svým bezkonkurenčním úspěchem a dominancí na trhu - a tou konzolí je PlayStation 2 (PS2).

PlayStation 2: Herní konzole generace

PlayStation 2 byla vyvinuta a vydaná společností Sony Interactive Entertainment a poprvé uvedena na trh v roce 2000. S výkonným hardwarovým vybavením a rozsáhlou knihovnou her se PS2 stala okamžitým hitem a získala si pevné místo v srdcích hráčů po celém světě.

PS2 nabízela široký výběr titulů napříč různými žánry, včetně klasických her, sportovních simulací, RPG a akčních her. Díky své spolehlivosti, jednoduchému ovládání a atraktivnímu cenovému rozpětí se PS2 stala domácí konzolí pro miliony rodin po celém světě.

Jedním z klíčových prvků úspěchu PS2 byla také schopnost přehrávat DVD filmy, což ji udělalo více než jen herní konzolí a přitáhlo k ní ještě širší publikum.

Statistika prodejnosti herních konzolí:

Nyní se podívejme na statistiku prodejnosti ostatních herních konzolí, abychom získali jasnější obraz o tom, jak PS2 převažuje na trhu.

Herní konzole Celkový počet prodaných kusů (odhadem)
PlayStation 2 (PS2) Přes 155 milionů
Nintendo DS Přes 154 milionů
Game Boy/Game Boy Color Přes 118 milionů
PlayStation 4 (PS4) Přes 116 milionů
PlayStation Přes 102 milionů
Wii Přes 101 milionů
PlayStation 3 (PS3) Přes 87 milionů
Xbox 360 Přes 85 milionů
PlayStation Portable (PSP) Přes 82 milionů
Nintendo Entertainment System (NES) Přes 61 milionů

 

 

Tato tabulka jasně ukazuje, že PlayStation 2 si udržuje své místo jako nejprodávanější herní konzole všech dob s celkovým počtem prodaných kusů přesahujícím 155 milionů. Jeho následovníci, jako je Nintendo DS a PlayStation 4, sice dosáhli velkého úspěchu, ale nedokázali se přiblížit úrovni dominance, kterou dosáhla PS2.

V závěru lze konstatovat, že PlayStation 2 nejen změnila herní průmysl svým inovativním designem a rozsáhlou knihovnou her, ale také se stala ikonou generace a získala si trvalé místo v historii videoher. Její úspěch a popularita zůstávají nedostižné pro mnoho dalších herních konzolí a její odkaz bude žít dál i v budoucích generacích hráčů.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz