Doprava ZDARMA nad 799 Kč

Nekonečné dobrodružství: Objevte svět Activision!

Activision je jedno z nejvýznamnějších herních studií, které má za sebou bohatou historii úspěchů a inovací. Bylo založeno v roce 1979 Larrym Kaplanem, Howardem Marklandem a Jimem Leviness, avšak skutečným průlomem pro studio bylo vstoupení do konzolového herního průmyslu v roce 1980. Od té doby se Activision stalo jedním z předních producentů her na trhu, s řadou ikonických titulů a úspěchů.

Sídlo a celkové prodeje:

Sídlo společnosti Activision se nachází v Santa Monice, Kalifornie, USA. Toto strategické umístění jim umožňuje těsnou spolupráci s dalšími herními vývojáři a využívání talentovaného pracovního trhu v oblasti.

Zakladatelé:

Larry Kaplan, Howard Markland a Jim LeViness jsou tři vizionáři, kteří stáli u zrodu společnosti Activision. Jejich vášeň pro hry a touha po inovaci vedly k vytvoření jednoho z nejvýznamnějších herních studií v historii.

Hlavní tituly:

  1. Call of Duty série: Jedna z nejpopulárnějších sérií stříleček všech dob, která se stala ikonou multiplayerového a kampaněového módu.
  2. Tony Hawk's Pro Skater: Revoluční série skateboardových her, která změnila pohled na sportovní videohry a získala si miliony fanoušků po celém světě.
  3. Skylanders série: Inovativní mix videoher a hraček, který přinesl nový způsob, jak hrát a interagovat s herním světem.
  4. Guitar Hero série: Hudební hra, která umožnila hráčům prožít pocit rockové hvězdy a získala si obrovskou popularitu díky svému jednoduchému, ale zábavnému hernímu stylu.
 

 

Pokud jde o celkové prodeje her, společnost Activision si vytvořila obrovskou fanouškovskou základnu a zaznamenala velké komerční úspěchy s mnoha svými tituly. Odhaduje se, že celkové prodeje her od založení společnosti v roce 1979 dosáhly miliardových čísel, což z ní činí jedno z nejúspěšnějších herních studií na světě. Přesné číslo však není veřejně dostupné, ale Activision se pravidelně řadí mezi přední herní vydavatele s nejvyššími tržbami.

Na začátku roku 2022 došlo k ohlášení jednoho z nejvýznamnějších převzetí v herním průmyslu, kdy společnost Microsoft oznámila svůj záměr koupit herní giganta Activision Blizzard za obrovskou sumu 68,7 miliard dolarů. Tato akvizice byla pozoruhodná nejen svou finanční hodnotou, ale také tím, že spojila dvě z největších sil v herním průmyslu pod jednu střechu. Tímto krokem Microsoft posílil svou pozici na trhu a získal kontrolu nad širokým portfoliem titulů, včetně ikonických sérií jako Call of Duty, Warcraft, Overwatch a mnoha dalších. Tato akvizice vyvolala bouřlivé diskuse a spekulace o tom, jakým směrem se bude herní průmysl ubírat v budoucnosti a jaké inovace a změny můžeme očekávat od této nové herní supermocnosti.

Závěr:

Activision se neustále snaží inovovat a posouvat hranice herního průmyslu. Své úspěchy staví na dlouhodobém závazku k vysoké kvalitě her a neustálém poslechu fanoušků. Díky tomu si studio získalo pevné místo mezi herními giganty a nadále zůstává jedním z klíčových hráčů na trhu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz