Doprava ZDARMA nad 799 Kč

Nejprodávanější hra, která změnila herní svět: Příběh úspěchu GTA V

Datum: 30.3.2024

Herní průmysl je plný příběhů úspěchu a inovací, které formovaly způsob, jakým lidé vnímají zábavu. Mezi tyto příběhy se zapsala jedna z největších legend - hra, která se stala synonymem pro herní zážitek a získala své pevné místo v srdcích milionů hráčů po celém světě. Jedná se o žánrově unikátní a neuvěřitelně populární hru, jejíž jméno je známé téměř každému, kdo se alespoň jednou setkal s herní konzolí. Tato hra není nikdo jiný než „Grand Theft Auto V“. Hry série GTA můžete zakoupit ZDE

Grand Theft Auto V: Příběh a herní zážitek

„Grand Theft Auto V“ (GTA V) je akční adventura vyvinutá a vydaná herním studiem Rockstar Games. Hra spatřila světlo světa poprvé v roce 2013 a okamžitě se stala fenoménem, který se prolínal do kulturního povědomí a vytvořil si stabilní a loajální fanouškovskou základnu.

Příběh GTA V se odehrává ve fiktivním městě Los Santos a jeho okolí, které je inspirováno skutečným Los Angeles a jižní Kalifornií. Hráči se ujímají role tří různých postav - Michaela, bývalého bankovního lupiče, Franklina, mladého pouličního závodníka, a Trevora, excentrického a násilnického kriminálníka. Tito tři nepravděpodobní spojenci se spojí, aby provedli série riskantních loupeží a zároveň bojovali se svými vlastními démony a vnitřními konflikty.

Hra se vyznačuje obrovským otevřeným světem, který hráčům nabízí obrovskou svobodu pohybu a možností. Od provádění loupeží a bojů s konkurenčními gangy po účast na různých vedlejších aktivitách, jako je golf, tenis nebo potápění, je možností mnoho. GTA V také nabízí online multiplayer režim, kde hráči mohou spolupracovat nebo soupeřit s ostatními hráči po celém světě.

Studio Rockstar Games: Tvůrci legendy

Rockstar Games, studio stojící za vznikem GTA V, je jedním z nejuznávanějších a nejvlivnějších herních vývojářských studií na světě. Bylo založeno v roce 1998 bratry Samem a Danem Houserovými, Terry Donovanem a Jamie Kingem. Sídlo společnosti se nachází v New Yorku a od svého založení se Rockstar Games etablovalo jako synonymum pro kvalitní, inovativní a kontroverzní herní zážitky.

Rockstar Games je známý svou schopností přinášet do života neuvěřitelně detailní a autentické virtuální světy, které hráčům umožňují prozkoumávat a zažívat bohaté a pohlcující herní zážitky. Jejich portfolio zahrnuje další úspěšné tituly, jako je série „Red Dead Redemption“, „Max Payne“ a „Bully“.

 

 

Více o značce Rockstar Games najdete ZDE.

Úspěch a prodeje

Grand Theft Auto V se stal nejprodávanější hrou na herní konzoli všech dob a dosáhl ohromného komerčního úspěchu. Od svého vydání v roce 2013 se hra prodala více než 170 milionů kopií po celém světě, což z ní činí jedno z nejvýznamnějších a nejvlivnějších děl v historii herního průmyslu.

GTA V nejen že zlomil rekordy v prodejích, ale také získal obdiv kritiky za svůj inovativní design, poutavý příběh a rozsáhlý herní svět. Jeho vliv na herní průmysl je nepopiratelný, ačkoli již uplynulo několik let od jeho původního vydání, stále si udržuje silnou a aktivní hráčskou základnu a jeho vliv na populární kulturu přetrvává dodnes.

Grand Theft Auto V je nejen herním titulem, ale také fenoménem, který zanechal trvalou stopu v historii herního průmyslu a bude nejspíš nadále inspirací pro budoucí generace herních vývojářů a hráčů po celém světě.

Srovnání 

Grand Theft Auto V vyniká jako nejprodávanější titul v sérii s úctyhodným počtem +170 milionů prodaných kusů. Ostatní díly série, jako je Grand Theft Auto: San Andreas, Vice City a IV, dosáhly také vysokých prodejů, ale GTA V si udržuje své místo jako absolutní špička herní série Grand Theft Auto.

 

Hra Odhadované prodeje (v milionech kopií)
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition Není k dispozici
Grand Theft Auto 5 170+
Grand Theft Auto Online 160+
Grand Theft Auto: Chinatown Wars 5.5
The Ballad of Gay Tony 6
The Lost and Damned 6
Grand Theft Auto 4 25
Grand Theft Auto: Vice City Stories 5
Grand Theft Auto: Liberty City Stories 8
Grand Theft Auto: The Trilogy Není k dispozici
Grand Theft Auto: San Andreas 27.5
Grand Theft Auto: Advance 1.5
Grand Theft Auto: Vice City 20
Grand Theft Auto 3 17.5
Grand Theft Auto 2 3
GTA: London, 1961 Není k dispozici
GTA: London, 1969 Není k dispozici
Grand Theft Auto (1997) 1.6
Celkové prodeje 446.1+

 

Tato tabulka zahrnuje celosvětové odhady prodeje všech hlavních titulů série Grand Theft Auto.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz