Doprava ZDARMA nad 799 Kč

Návrat do minulosti: Příběh první hry na Playstation 1

Když se dnes podíváme na moderní herní konzole s jejich graficky ohromujícími tituly a inovativními herními mechanikami, je snadné zapomenout na to, jak vše začalo. Ale pro fanoušky herního průmyslu je důležité připomenout si kořeny, které nám přinesly celosvětové fenomény jako je Playstation 1. A právě na této konzoli začala jedna legenda, první hra, která otevřela brány k nové éře herní zábavy - "Ridge Racer".

Příběh hry a jeho vliv:

"Ridge Racer" je závodní hra vyvinutá a publikovaná japonským herním studiem Namco (nyní známým jako Bandai Namco Entertainment). Byla vydána společně s Playstation 1 v roce 1994 jako jeden z startovních titulů pro tuto revoluční herní konzoli. Hra se rychle stala jedním z pilířů úspěchu Playstation 1 a ikonou závodního žánru.

Příběh hry je sice minimální, ale jeho vliv na herní průmysl byl obrovský. "Ridge Racer" nabízel hráčům rychlé a adrenalinové závody v futuristickém prostředí s vysoce detailními grafikami a poutavým zvukovým designem. S fluidním ovládáním a širokou paletou závodních tratí si hra získala srdce hráčů po celém světě.

Jedním z klíčových prvků úspěchu "Ridge Racer" byla také schopnost konzoly Playstation 1 zobrazit 3D grafiku s plynulým pohybem, což bylo v té době revoluční. Hra tak ukázala hernímu světu, jakou sílu může mít nová generace herních konzolí.

 

 

Herní studio Namco: Tvůrci legendy

Herní studio Namco, založené v roce 1955 v Japonsku, je známé svými inovativními hrami a trvalým vlivem na herní průmysl. Zakladatelem studia byl Masaya Nakamura. Vedle "Ridge Racer" je jejich nejprodávanějším titulem "Pac-Man", který se stal ikonou herního světa. Masaya Nakamura zemřel 22.ledna 2017 ve věku 91 let. 

 

* Zdroj: hypebeast.com; polygon.com

Celosvětový prodej:

"Ridge Racer" se stala bestsellerem a úspěchem v prodejích od svého vydání. Odhaduje se, že se po celém světě prodalo přes 2 miliony kusů této hry. Tento údaj je nejen důkazem jejího komerčního úspěchu, ale také svědectvím o tom, jak se tento titul stal milníkem v historii herního průmyslu.

Závěrečné myšlenky:

"Ridge Racer" není jen první hrou na Playstation 1, je to symbolem nové éry v herní zábavě. Je to připomínka doby, kdy se herní průmysl posunul z pixelových světů 2D do trojrozměrného prostředí plného možností a dobrodružství. I po letech zůstává "Ridge Racer" ikonickým titulem, který nesmírně ovlivnil a formoval to, co dnes známe jako moderní herní průmysl.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz