Doprava ZDARMA nad 799 Kč

Mafia: The Old County - Návrat ikonické herní série s českými kořeny – Vše, co zatím víme

Série Mafia je ve světě videoher synonymem pro kvalitní příběh, atmosférické zpracování a silné propojení s českou herní scénou. Po třetím dílu, který vyšel v roce 2016, se začalo spekulovat, zda se fanoušci dočkají dalšího pokračování. Nyní to vypadá, že Mafia IV je skutečně ve vývoji, a přestože mnoho detailů ještě není potvrzených, některé informace již unikly na světlo. V tomto článku se podíváme na to, co zatím víme o očekávané čtvrté části této ikonické série, a jakou roli v ní bude hrát český dabing.

Historie a úspěch série Mafia

Série Mafia začala v roce 2002 vydáním prvního dílu, který byl vyvinut českým studiem Illusion Softworks (později 2K Czech). Hra se ihned stala hitem díky svému realistickému zobrazení života v americké mafii, filmovému vyprávění a excelentní české lokalizaci. I přes značné technologické pokroky, které série od té doby učinila, si tento díl stále drží status kultovní klasiky.

Druhý díl (Mafia II) z roku 2010 dále rozvíjel příběh v období poválečné Ameriky a opět získal velké uznání od fanoušků. Třetí díl (Mafia III) z roku 2016, který přenesl hráče do 60. let v New Bordeaux (alternativní verze New Orleans), přinesl řadu novinek, ale také smíšené reakce na změny v herní mechanice a stylu vyprávění.

Nyní se fanoušci těší na Mafii IV, která by mohla přinést návrat ke kořenům série, s důrazem na filmovou kvalitu, hluboký příběh a atmosféru.

Co víme o Mafia IV?

Na vývoj Mafie IV se dlouho spekulovalo, ale až nedávno přišly první potvrzené informace. Zde jsou klíčové detaily, které zatím o hře víme:

    1. Návrat do Evropy?
      Spekuluje se o tom, že Mafia IV by se mohla odehrávat v Evropě, konkrétně v období poválečného Československa, nebo v Itálii, což by bylo zásadní změnou oproti předchozím americkým lokalitám. Toto by mohlo přinést zcela nový pohled na organizovaný zločin a mafiánské struktury v Evropě, které by byly výrazně odlišné od těch v USA.

    2. Vývoj pod Hangar 13
      Vývoj hry má na starosti studio Hangar 13, které již pracovalo na Mafii III. Studio má bohaté zkušenosti s vývojem her s otevřeným světem a složitými příběhovými liniemi, což by mohlo zajistit, že Mafia IV nabídne ještě větší a propracovanější svět než její předchůdci.

    3. Datum vydání
      Přesné datum vydání Mafie IV zatím nebylo oznámeno, ale předpokládá se, že hra je stále ve fázi vývoje a očekává se, že by mohla vyjít nejdříve v roce 2025. Vývoj her s otevřeným světem, obzvlášť takových, které kladou důraz na příběh a detaily, obvykle zabírá několik let.

    4. Technologie a platformy
      Očekává se, že Mafia IV bude vydána pro současnou generaci konzolí, tedy PlayStation 5, Xbox Series X/S, a samozřejmě také pro PC. Vývojáři mají k dispozici nejmodernější technologie, což by mohlo přinést nejen realistickou grafiku, ale i lepší fyziku a dynamický herní svět, který reaguje na hráčovy volby.

 

Český dabing v Mafia IV

Jedním z hlavních lákadel série Mafia pro české hráče je kvalitní česká lokalizace, a to včetně dabingu. První dva díly se vyznačovaly špičkovým českým dabingem, který hráčům pomohl vtáhnout je do příběhu. Legendární české hlasy, včetně Marka Vašuta (Tommy Angelo v prvním díle), se nesmazatelně zapsaly do paměti české herní komunity.

I když zatím nebylo oficiálně potvrzeno, zda Mafia IV bude mít český dabing, je velmi pravděpodobné, že tomu tak bude. Vzhledem k tomu, že série má své kořeny v České republice a čeští fanoušci tvoří velkou část hráčské základny, by se absence české lokalizace setkala s velkým zklamáním. Navíc i Mafia: Definitive Edition (remake prvního dílu) měla český dabing, což zvyšuje pravděpodobnost, že i Mafia IV nabídne tento důležitý prvek.

Co očekávat od příběhu?

Zatímco detaily ohledně příběhu Mafia IV zůstávají utajeny, můžeme očekávat, že hra opět nabídne hluboký, emocionálně laděný příběh s důrazem na lidské osudy, morální dilemata a boj o moc v rámci mafiánských struktur. Série Mafia byla vždy zaměřena na vyprávění příběhu spíše než jen na akci, což je něco, co fanoušci od pokračování určitě očekávají.

Pokud se hra bude skutečně odehrávat v Evropě, nabízí to vývojářům obrovský prostor pro kreativitu. Mohli bychom se dočkat příběhů založených na skutečných událostech poválečného období, které byly plné chaosu, změn a boje o přežití.

Závěr

Mafia IV je jedním z nejočekávanějších herních projektů, které v blízké budoucnosti přijdou. I když zatím nemáme všechny detaily, to, co víme, slibuje další kvalitní zážitek pro fanoušky série. S očekávaným návratem českého dabingu a možným přesunem příběhu do Evropy, bude hra nejen pokračováním úspěšné série, ale i poctou jejím českým kořenům.

Pro další novinky o Mafii IV se vyplatí sledovat oficiální zdroje od vydavatele 2K a vývojářů z Hangar 13, stejně jako českou herní komunitu, která bude určitě nadále přinášet aktualizace a spekulace.

Máte-li zájem dozvědět se více o dostupnosti her a české lokalizaci, doporučujeme sledovat náš e-shop www.bestbox.cz, kde najdete všechny nové informace i nabídku her!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz