Doprava ZDARMA nad 799 Kč

Epické dobrodružství: Přehled Nejlepších RPG Her a Jejich Nezapomenutelné Příběhy

RPG hry (Role-Playing Games) jsou jedním z nejoblíbenějších a nejrozmanitějších žánrů v herním průmyslu. Tyto hry umožňují hráčům zaujmout různé role a vstoupit do rozmanitých světů plných dobrodružství, fantazie a emocí. RPG hry mají obvykle hluboké příběhy, komplexní postavy a otevřené světy, které hráči mohou prozkoumávat a ovlivňovat svými rozhodnutími.

Tabulka: Nejlepší RPG hry

Název hry Vydavatel/Developer Datum vydání Platformy
The Witcher 3: Wild Hunt CD Projekt Red 2015 PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
Skyrim Bethesda Game Studios 2011 PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
Mass Effect 2 BioWare 2010 PC, PS3, Xbox 360
Final Fantasy VII Square Enix 1997 PS1, PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
Persona 5 Atlus 2016 PS3, PS4

 

Popis nejlepších RPG her

The Witcher 3: Wild Hunt

Příběh: Hra sleduje příběh Geralta z Rivie, loveckého monstra, který hledá svou adoptivní dceru Ciri před tajemnou skupinou nazývanou Lovci. Příběh je zasazen do temného fantasy světa plného politických intrik, magie a moralitních rozhodnutí. Postavy: Hlavní postavou je Geralt z Rivie, lovec monster se zvláštními schopnostmi. Dalšími důležitými postavami jsou Ciri, Yennefer a Triss Merigold. Zajímavosti: Hra nabízí obrovský otevřený svět plný vedlejších úkolů, vlivných rozhodnutí a epických příběhů.

Skyrim

Příběh: Hráč se stává Drakoborcem, hrdinou osudu, který musí zachránit zemi Skyrim před invazí draků. Příběh je otevřený a hráč může vybrat různé cesty a úkoly. Postavy: Drakoborec, hrdina osudu, který se stane klíčem k osudu Skyrimu. Další postavy zahrnují draky, upíry, bojovníky, čaroděje a další. Zajímavosti: Skyrim je proslulý svou obrovskou otevřeností a možností prozkoumávání, stejně jako možností vytvoření vlastního příběhu.

Mass Effect 2

Příběh: Hráč přebírá roli velitele Shepharda, který vede tým různých postav při misi k zastavení tajemné hrozby známé jako kolektory. Příběh se odehrává ve sci-fi vesmíru plném mimozemšťanů, technologií a morálních dilemat. Postavy: Hlavní postavou je Commander Shepard, kterého hráč může přizpůsobit svému stylu hraní. Dalšími důležitými postavami jsou Tali'Zorah, Garrus Vakarian a Liara T'Soni. Zajímavosti: Hra nabízí možnost budování vztahů s postavami, což ovlivňuje děj a vývoj příběhu, stejně jako epické vesmírné bitvy a rozhodnutí s dalekosáhlými důsledky.

Final Fantasy VII

Příběh: Hra sleduje příběh Clouda Strife, bývalého vojáka, který se přidává k odboji proti korporaci Shinra a bojuje proti temným silám, včetně záhadné postavy nazývané Sephiroth. Příběh je postaven na magii, technologii a dobrodružství. Postavy: Hlavní postavou je Cloud Strife, bojovník s tajemnou minulostí. Dalšími důležitými postavami jsou Aerith, Tifa a Sephiroth. Zajímavosti: Final Fantasy VII je považováno za klasickou RPG hru s hlubokým příběhem, emocionálními momenty a ikonickými postavami.

Persona 5

Příběh: Hra sleduje skupinu středoškoláků, kteří se stávají "Ladíky" a bojují proti zločinu ve svých snech. Příběh se zaměřuje na boj proti společenskému zlu a na vztahy mezi postavami. Postavy: Hlavní postavou je Joker, středoškolský student se schopností vstoupit do jiných světů. Dalšími důležitými postavami jsou Ann, Ryuji a Morgana. Zajímavosti: Persona 5 je známá svým stylizovaným vizuálem, hlubokými sociálními tématy a jedinečným bojovým systémem.

Tyto RPG hry nabízejí hráčům nejen zábavu, ale také příležitost prozkoumat bohaté příběhy, zajímavé postavy a fascinující světy. Jsou to tituly, které se staly ikonami v herním průmyslu a nadále oslovují hráče po celém světě.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz